Byłam zdziwiona jak szybko go zrobiłam, 18 minut plus czas pieczenia, który wykorzystałam na sprzątanie kuchni (nie jest to moja ulubiona czynność).
Wykorzystałam do przygotowania formę "keksówkę" i na taką formę wykorzstałam:
Składniki:
-1,5 szklanki mąki
-mała łyżeczka soli
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- około łyżeczki oregano, bazylii, lub obu przypraw ;)
- 100 g camembert light
- 1,5 szklanki startej na grubych oczkach cukinii (u mnie wyszła 1 mniejsza cukinia)
- 1 mała cebula
- 2 jajka
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
- 1/4 szklanki mleka
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i przyprawy. Do suchych składników dodaj pokrojony ser camembert. Dodaj posiekaną drobno cebulę i startą cukinię. W szklance wymieszaj jajka, olej i mleko, potem dodaj do suchych składników. Dobrze wymieszaj, przełóż do formy. Czas pieczenia to około 45-50 minut. Potem chwilę odczekaj do wystygnięcia :)
Proste i pyszne :)

Super blog :)
OdpowiedzUsuń